Upplev Ystad och Österlen

Det finns så mycket att uppleva inom korta avstånd från Backadal Gård B&B.

Ystad är en flera hundra år gammal stad som är levande året runt. Avståndet från Backadal Gård är bara 5 km och du tar dig enkelt dit med bil eller taxi (5 min), på cykel (15 min) eller till fots (en timme).

Runt om Ystad och Österlen finns så många sevärdheter. Här nedan presenterar vi bara ett litet urval.


Klostret

Ystad
I Ystad finns många sevärdheter som t ex Sankta Maria kyrka med sin levs levande lurblåsare (jodå, han är på riktigt) och det gamla klostret med dess vackra omgivningar med både trädgård och vattendrag.

I Ystad finns också gågatan med flera butiker och staden erbjuder dessutom flera riktigt bra restauranger med olika inriktningar. 5 min från Backadal Gård.

Ystad
Har du läst böckerna om Wallander, vill du kanske gå i hans fotspår och besöka hans bostad på Mariagatan eller hans favoritkonditori.

Vågar du lämna gågatan och utforska de mindre gatorna och gränderna, så kan du sommartid beundra stockrosorna som växer vid de gamla fina gathusen. 5 min från Backadal Gård.

Ales Stenar och Kåseberga
Fornlämningen och skeppssättningen Ales Stenar är ett givet besöksmål för de flesta som besöker Ystad och Österlen. Och nog är det en magisk plats alltid. Utsikten härifrån är fantastisk. Vi brukar rekommendera att besöka Ales Stenar på kvällen och då gärna vid solnedgången.

Nedanför Ales Stenar finns den lilla, charmiga fiskebyn Kåseberga. Här kan man med fördel inta en lunch på uteserveringen, insupandes havsdoften en solig dag. 20 min från Backadal Gård.

Sandhammaren
Sandhammaren har utsetts till Sveriges vackraste strand. De böljande sanddynerna och den långgrunda stranden är en upplevelse. 25 min från Backadal Gård.

Ystads oändliga strand
Ystads långa strandlinje med sin nästan vita sand är väldigt vacker. Här tror man att man hamnat någonstans vid Medelhavet. Trots att stranden så klart är populär under sommaren, går det att hitta sin egen lilla privata del. 7 min från Backadal Gård.

Stenshuvud
Stenshuvud är en nationalpark med flera vandringsleder att välja på. Alltifrån korta med låg svårighetsgrad, till de lite mer ansträngande. Från utkiksplatsen på toppen, är utsikten fantastiskt fin. Det går att välja en led som går via stranden och möjliggör för ett dopp också. 45 min från Backadal Gård.

Brösarps backar
Brösarps vackra backar med böljande kullar har varit kuliss både för Bregottfabriken och Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta med Nangijala. Här finns fina vandringsleder och så klart hissnande vyer. 45 min från Backadal Gård.