Omgivningar

Backadal Gård är en klassisk trelängad skånegård, som ligger rofullt inbäddat mellan hagar och åkrar. Här råder lugnet och du har möjlighet att uppleva både vacker soluppgång och solnedgång från gården. Vår härliga innegård och trädgård inbjuder till både långfrukost och kvällshäng. Här hittar du både sol och skugga.

Centrala Ystad är bara 4 km bort och där hittar du många mysiga butiker och bra restauranger. Några hundra meter till och du når den fina, vita sandstranden. Många av våra gäster väljer att cykla eller promenera in till Ystad.

Läget är perfekt för att utforska Österlens alla sevärdheter, samtidigt som som du har enkelheten i och med närheten till Ystad där all service finns.

Backadal Gård ligger i den lilla byn Öja, precis utanför Ystad, som trots sin ringa storlek har mycket att erbjuda. Inom promenadavstånd från Backadal finns Öja Padel, en  utomhusbana för padel, utomhus-zumba och Öja krog som ofta har sommarkonserter, after beach på innergården och nattklubb.

Inom några minuters promenad åt det andra hållet finns även den fina gården Ludvigsdal som erbjuder café och en inredningsbutik. På Ludvigsdal finns även möjlighet att boka deras vackra lokal för bröllop och fest.

Vi tipsar dig gärna om promenadvägar och löprundor i det vackra landskapet.

Från Backadal gård når du de flesta av sydkustens och Österlens pärlor inom 30 minuter med bil.

Några exempel:
Ystad: 5 min
Ystads oändliga strand: 7 min
Karl-Fredrik på Eklaholm: 20 min
Sandhammaren: 25 min
Ales stenar och Kåseberga: 25 min
Simrishamn: 40 min
Mandelmanns trädgårdar: 40 min
Smygehuk: 40 min
Malmö: 45 min
Köpenhamn: 60 min